Jakou bychom měli konzumovat přílohu?

Někdy je zvykem „dietářů“ vynechávat zcela přílohy či jíst pokrm pouze se syrovou zeleninou. To ale není vhodné, jelikož se ochuzují o důležité sacharidy, které dokážou člověka zasytit na delší dobu. Sacharidy jsou plnohodnotnou a neoddělitelnou součástí zdravého jídelníčku.

Vhodné přílohy jsou například:

  • Brambory
  • Rýže (nejlépe natural, příp. basmat či parboiled)
  • Těstoviny (spíše celozrnné či špaldové)
  • Kuskus
  • Pohanka
  • Jáhly
  • Bulgur
  • Luštěnina
  • Dušená zelenina

Denně bychom měli sníst 1 – 2 porce, zejména na oběd či večeři.

Komentáře
  • Online kurz výživového poradenství

    Zde si můžeš stáhnout e-book a získat online kurz výživového poradenství. To vše zcela zdarma. Články vám budou chodit na email v takovém pořadí, abyste chápali souvislosti a mohli tak postupně formovat svůj životní styl a způsob stravování.

  • Nejnovější příspěvky